Pagini

luni, 30 decembrie 2013

Micro

Atunci cand esti in concediu ai si timp sa incerci lucruri noi. Aveam captiva o ganganie interesanta de fotografiat. Din imaginea initiala de 4032 x 2688 pixeli am decupat un patrat de 850 x 850:

Crop fara Resize
Nu cred ca am fost prea inspirat cu fondul dar e ceva ce se invata din experienta. Nu prea m-a multumit marirea asa ca am apelat la un microscop DIY.

Crop si Resize
Trebuie sa comentez putin imaginea. Am pornit de la o fotografie cu acelasi format de 4032 x 2688 pixeli. Am decupat un patrat cu latura de 2688 x  2688 si apoi am dat Resize la 900 x 900 pentru afisarea pe blog. Am micsorat deci poza initiala de cca 3 ori.

Pentru a va face o idee de scara reala am si am o decupare de 850 x 850 pixeli:

Crop fara Resize
Rezultatul este sub calitatea observarii vizuale unde se vede clar ca ochiul este unul compus si ca "petele" colorate sunt de fapt un fel de solzi.

Am vrut sa determin si marirea totala obtinuta cu microscopul si am comparat cele doua imagini cu Crop fara Resize. Cam de 15x si am relevat raportul marcand zona marita cu microscopul.


Trebuie sa precizez ca gangania nu a suferit nici un fel de vatamari si a fost eliberata imediat dupa sesiunea de fotografiat. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu