Pagini

sâmbătă, 22 iunie 2013

Lacul Vacaresti


Am inceput sa mergem din ce in ce mai des la lacul Vacaresti, denumit de unii delta Bucurestiului. Foarte frumos si interesant pentru fotografi si pasionatii de filmari.

Anul trecut aproape in fiecare luna iar din primavara anului asta, in medie, cam la doua saptamani. Anul trecut incercam sa ne dam seama cam ce se petrece pe acolo si am fotografiat in fuga ce ni se parea mai interesant. Foarte palpitant caci locul musteste de tot felul de vietati, de la insecte la mamifere destul de mari. Si aici  nu ma refer la cainii comunitari de care nu scapam nici macar acolo. Anul acesta am gasit niste locuri interesante si ne-am concentrat pe ele. Un loc de cuibarit al chirighitelor cu obraz alb (Chlidonias hybridus) si o balta mai mica, inconjurata de stuf dar cu pasari de care ne puteam apropia destul de mult fara sa le deranjam.

Densitatea de cuiburi in acel loc este neasteptat de mare. Mai acum o luna eram entuziasmati de ouale din cuiburi. Azi puisorii sunt maricei si primesc lectii de zbor. Li se arata cum se "construieste" cuibul, o munca permanenta caci apa a tot crescut de la prima vizita de anul acesta. Sunt hraniti, protejati de soare si de alte vietati din vecinatate dar mai sunt si situatii hazlii cand sunt "aruncati" din greseala din cuib.




Pe marginea baltii pandeste un pescar incusit: starcul mic (Ixobrychus minutus)!


Mai o libelula,

mai o floare vizitata de o albina, oriunde te intorci e ceva de vazut si fotografiat.


In apa sunt si solisti vocali.



Frumos locul dar foarte, foarte cald. Chiar daca m-am hidratat zapuseala m-a istovit de tot. Este clar ca a meritat chiar daca efortul a fost destul de mare. Putina racoare as putea gasi, poate, in filmul acesta facut in decembrie tot pe Vacaresti:

https://www.youtube.com/watch?v=_GBHEwj3H98&feature=c4-overview&list=UUpQE0GYRjnmQ_92GSs5BsZQ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu